Dunamenti Erőmű vízmű-rekonstrukció

Nyomtatás

2014. március 18.

A Dunamenti Erőműben mostantól a CENTROMATIC Kft. által fejlesztett és karbantartott Villamos Technológiai Irányítási Rendszer (VTIR) felügyeli a rekonstrukción átesett vízmű 6 kV-os és 0.4 kV-os elosztóit.

A VTIR felügyelete mostantól kiterjed az újonnan létesített 0.4 kV-os elosztó három gyűjtősínére és öt megszakítójára, 3 db új illetve felújított 6 kV-os szivattyúmotor tápellátásának felügyeletére valamint 2 db új 6/0.4 kV-os transzformátor tápellátásának felügyeletére. A 0.4 kV-os objektumok felügyelete az ABB-gyártmányú redundáns vízmű-PLC-ken keresztül történik, a 6 kV-os objektumok felügyelete pedig Protecta-gyártmányú védelmi készülékeken keresztül.

A VTIR munkaállomásainak sémaképein megjelennek az új objektumok mérései és jelzései, a megszakítók működtethetők a munkaállomásokról, és beintegrálásra kerültek a jelzések a VTIR eseménykezelési és gyűjtőjelzés-kezelési rendszerébe, valamint a hosszú távú archiválásba.

Az átalakítás a munkaállomásokon kívül a VTIR központi szerverét valamint három gateway-számítógépét érintett. A megvalósulási dokumentumokat a VTIR rendszerdokumentáció 23. kötete tartalmazza.

Tuesday the 27th - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©