Új 6 kV-os elosztó a Dunamenti Erőműben

Nyomtatás

2015. március 15.

A Dunamenti Erőmű olaj/gáz vegyestüzelésű blokkjainak felszámolása kapcsán új 6 kV-os elosztó létesítésére kerül sor az erőmű segédüzemi fogyasztóinak ellátására. A projekt fővállalkozója az MVM OVIT, mely a meglévő keretszerződés alapján megbízást adott cégünknek az új 6 kV-os elosztóinak, az átalakított 0,4 kV-os elosztóknak valamint egyenáramú főelosztóinak az általunk gondozott Villamos Technológiai Irányítási Rendszer által történő felügyeletének kialakítására.

A feladat megoldására egy új, Advantech ipari PC-ből álló gate-way számítógépet (VEA – Villamos Elosztókat felügyelő Automatika) telepítettünk a 13. blokki rendező helyiségbe. A 6 kV-os gyűjtősínek és leágazások felügyelete Protecta Europrot védelmi berendezésekkel, a 0,4 V-os elosztók és egyenáramú főelosztók felügyelete pedig SIEMENS S7-400-as PLC-vel történik.

A VTIR munkaállomásainak sémaképein megjelennek az új objektumok mérései és jelzései, a megszakítók működtethetők a munkaállomásokról, és beintegrálásra kerültek a jelzések a VTIR eseménykezelési és gyűjtőjelzés-kezelési rendszerébe, valamint a hosszú távú archiválásba.

A megvalósulási dokumentumokat a VTIR rendszerdokumentáció 24. kötete tartalmazza.

Friday the 3rd - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©