Műszerszekrények tervezése, gyártása és telepítése a Paksi Atomerőműben

Nyomtatás

2018. május 24.

Cégünk tevékenységi körében a fejlesztési tevékenységen kívül fontos szerepet tölt be informatikai és irányítástechnikai műszerszekrények tervezése, gyártása és telepítése. Az év első félévében három fontos paksi rendszer műszerszekrényeinek megvalósításában is közreműködtünk.

Februárban került sor a Paksi Atomerőmű Vegyészeti Mintavevő és Mérő Rendszerének (VMR) 2-es blokki számítógépterembe történő telepítésére. Mivel a telepítendő szekrény egy tavaly általunk elbontott műszerszekrény helyére került, minket kértek fel a telepítés elvégzésére. Feladatunk ebben az esetben valóban csak a műszerszekrény lábazatának előkészítésében, a szekrény rögzítésében, a tápfeszültségek bekötésében és az érintésvédelmi vizsgálatok elvégzésében merült ki.

Ennél összetettebb feladat volt az idén áprilisban a 2-es és 3-as blokkba kerülő két műszerszekrényhez kapcsolódó tevékenységünk. A Paksi Atomerőmű egyik rendszerének két adatkicsatoló ún. adatdióda-szekrényének meglévő tervek alapján történő legyártása és helyszíni telepítése hárult ránk. A szekrények megépítése cégünk telephelyén már tavaly megtörtént, a berendezés földrengésállósági vizsgálatáról egy korábbi hírünkben már beszámoltunk. A helyszíni telepítést nehezítette, hogy megszerelve csaknem 200 kg össztömegű műszerszekrényekről volt szó.

A legkomplexebb feladat a paksi blokkszámítógép-rekonstrukcióban való közreműködésünk volt, ebben az esetben ugyanis tervezési, gyártási-szerelési és telepítési feladataink egyaránt voltak. Az utolsó, 3-as blokki blokkszámítógép-rendszer telepítésére májusban került sor, melyet a régi berendezések elbontása előzött meg. Az új műszerszekrények telepítése mellett meglévő műszerszekrények átépítése valamint kezelői interfészek (munkaállomások, sémafali monitorok) installálása is a feladataink közé tartozott.

Saturday the 25th - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©